A hősNŐ útja: bemutatom Bódi Hajnit

Hajnival korábban két worksopon is találkoztam, már akkor feltűnt az a lágyság, ami személyét jellemzi. Örömmel fedeztem fel, hogy ez a lágyság akvarell alkotásaiban is megjelenik.

Hajni, mesélj magadról, mivel foglalkozol?

Egy kecskeméti szoftverfejlesztő cégnél dolgozom marketingesként. Feleség vagyok és anya, van egy folyton pörgő és csicsergő négyéves lányunk.

Gyerekként milyen pálya vonzott? Az alkotásnak már gyerekkorodban is szerepe volt?

Divattervező és író szerettem volna lenni. Füzetekben gyűltek a dalszöveg ötletek, versek, történetek és a sok-sok ruha terve. Aztán mégis másképp alakult az életem, érettségi után gyorsan elhelyezkedtem, önálló életet kezdtem, amelybe nem fért bele egy művészeti egyetem.

Most mi hozta újra vissza az életedbe a művészetet?

Valójában sosem múlt el a vonzódásom az alkotóművészet iránt. Időről időre találtam egy-egy szakkört vagy képzést a témában, de sokáig úgy éreztem, hogy az otthoni alkotás munka és gyermek mellet nem fér bele az időmbe. Ez változott most meg, igyekszem tudatosabban keresni a lehetőséget az alkotásra, és most már jobban meg is mutatom, ami elkészül, nem csak a fiókban landol.

Milyen lehetőséged van az önképzésre?

Rengeteg inspirációt, lehetőséget találtam a neten, és a MiniMűhelynek is nagyon sokat köszönhetek, amely személyes alkalmakkal indult, de most egy online alkotói képzés. Szerencsés vagyok, hogy ez az irány vonz, nem pedig űrhajós akarok lenni ennyi idősen, mert az alkotást sosincs túl késő elkezdeni. Néha pont elég egy lap, egy ceruza és máris egy új dolog készülhet. Úgy gondolom, hogy kitartással, sok gyakorlással a technikák megtanulhatóak, az igazán fontos az egyéni stílus, üzenet megtalálása. Én ezen leszek a jövőben. Nemrég ehhez létrehoztam a Facebookon és az Instagramon a saját oldalamat Bódi Hajni Art néven.😊https://www.facebook.com/bodi.hajni.art

Mikor jut idő az elmélyült alkotásra?

Általában késő este, éjjel, vagy néha hétvégén egy nyugodtabb délutánon. Az ideális, ha csak erre koncentrálhatok egyhuzamban 2-3 órán át. Volt olyan is, hogy az egyik képet este 10-kor kezdtem el és hajnali fél 3-ig készítettem, mert annyira elkapott a dolog, egyszerűen vitt a kezem, nem tudtam leállni.

Kislányod is melléd ül miközben alkotsz?

Volt már olyan is, de azért úgy nehéz koncentrálnom. Inkább nem osztom meg a figyelmem, ha ő akar rajzolni, festeni, akkor neki segítek, csak rá figyelek. És ha már alszik, akkor jöhetek én.

Hogyan tervezed a családod adventi időszakát?

Igyekszünk minél többet a szeretteinkkel lenni, ahogy azt a helyzet engedi. Hamarosan készítünk pár ünnepi dekort, feldíszítjük a lakást, finom ételeket főzünk és remélem én is elkészülök még néhány téli hangulatú képpel.

Köszönöm a bemutatkozást, nagyon inspirálnak a képeid, a téli szünetre lehet hogy bevásárolunk egy művészellátó boltban. Áldott Adventet kívánok Neked és az olvasóknak!

Köszönöm a lehetőséget, örömteli Adventet mindenkinek!

Bódi Hajni Art | Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s