A hősNŐ útja, azaz hogyan lesz gyártástervezőből bodyArt edző és életmód-tanácsadó?!

Következő beszélgetőtársam, Ilyés-Szűcs Kati, akit még egy korábbi munkahelyemről ismerek. Emlékszem, Kati mindig jókedvű volt, sportos, nem is értettem, hogy hozza lázba az íróasztal mögötti munka. Azóta eltelt pár év, már neki is csak szép emlék a multi-lét. De hogy vezetett az útja ilyen messzire?

– Gyerekkoromban óvónő szerettem volna lenni, mert nagyon szerettem az óvónénim, még sulisként is gyakran visszajártam hozzá „segíteni”. Édesanyám azonban már akkor sem tartotta jövedelmezőnek ezt a szép hivatást, és a menedzseri pálya felé orientált, így végeztem el a GAMF műszaki menedzser szakot, egy év németországi baby-sitterkedést követően pár évig multiknál dolgoztam.  A sport mindig is vonzott, elvégeztem egy fitness-oktató képzést, és mellékállásban edzéseket kezdtem tartani Kecskemét menő termeiben. Emlékszem, mikor kaptam rá az edzői lét ’ízére’: Szalóki Robi volt az edző, én akkor még csak részt vevő voltam, és minden bicaj foglalt volt. Robi viccesen felszólított, üljek az egyetlen szabad biciklire, az edzőire. Nem kellett sokáig győzködni: Robi diktálta a feladatot, és minden szem rám szegeződött, ez egyre inkább lelkessé tett, ez az én pályám! Először aerobikot oktattam, majd kissé ráuntam, és a dinamikusabb, pörgősebb spinningre váltottam.

– Hogy jött az életedbe a bodyArt? Gondolom, ez egy új mozgásforma volt akkoriban?

– Kata, erdélyi aerobik-oktató barátnőm adta az ötletet, hiszen nem nagy eszközigénnyel jár, és fantasztikus hatása van. Egyszerre formálja a teste, a tudatosságot, a lelket.

– Milyen visszajelzéseket kapsz a résztvevőktől?

– Fantasztikus energiák jelennek meg az órán: a közösségi élmény megtapasztalása, a határaink tologatása (azt mondják szigorú edző vagyok, én azt mondom: Mindent a cél érdekében! Az 50+-sok is elérik a homlokukkal a térdüket pár hónap kitartó gyakorlást követően), önbizalom és kitartás! Mindezeket magamon is rendszeresen tapasztalom.

Kata és a mosolya (Fotó: Petróczi Réka)

– Hogyan tudsz inspirálódni?

– Rendszeresen járok képzésekre, tanfolyamokra, építem a kapcsolati hálóm, és az új kapcsolódások új impulzusokat hoznak az életembe, és új színeket a foglalkozásaimba. Ennek köszönhető, hogy az aromákat is behoztam az edzésekbe és a mindennapokba is. Egy illatos lélegzetvétellel emelkedik a rezgésünk, tudatosabbá válunk, az edzés pedig ezáltal intenzívebbé. A tiszta esszenciák és a bodyART egy kiegyensúlyozottabb Életet ígér!

– Tudom, hogy hűséges csapat jár hozzád és újak is szívesen csatlakoznak, akiket kísérsz a fejlődés útján. De ki az, aki Téged kísér?

– Első sorban a családom, és a mosolyok: a gyerekeink (Zoé 10, Beni 7, Boti, 3 éves) mosolya és ölelése, a vendégeim elégedett mosolya.

– Mi az új terved?

– Egy nagy tervem – még titkos- már a megvalósításhoz közeledik. Ami aktuális újdonság, hogy az Eyva házban, ahol Te is szoktál workshopokat tartani, októbertől indulnak a bodyArt óráim, bízva abban, hogy további résztvevők csatlakoznak a csapathoz.

– Kedvenc coaching kérdés-párommal köszönöm meg a beszélgetést: ’Mi az, ami elmúlóban van benned? Mi az, ami születőben van benned?’

– Elmúlóban: a ragaszkodás. Születőben: a gyógyító vezető.

– Köszönöm Kata. Minden szépet a megvalósításhoz!

Katáról és tevékenységéről a honlapján olvashattok: https://katabodyklub.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s