Rugalmasan, mint a tavirózsa; azaz reziliencia

Reziliencia, azaz érzelmi rugalmasság: egy olyan fontos tulajdonság, sőt, gondolkodásmód és hozzá kapcsolódó viselkedésbeli eszköztár, amit az utóbbi évtizedekben kezdek el kutatni a szakemberek.

Vitathatatlan, hogy életünk során rengeteg változás történik. A változást sokszor egy-egy kudarc, sikertelenség okozza, ami valamit kivált belőlem. Kiválthat önmarcangolást, önhibáztatást, elkönyvelhetem magam “lúzerként”. DE mindig van választási lehetőségem is: felfoghatom úgy is, új út nyílt meg előttem: elfogadom a balsikert, megnézem, mi volt az én felelősségem. Az elfogadásnak köszönhetően újra megnyugodva megállok és átgondolom: milyen erőforrásom van arra, hogy újrakezdjek.

A tavirózsa a reziliencai trénigem szimbóluma: szilárdan áll, mert a gyökere tartja a földben, szára lágyan ringatózik a vízben, anélkül, hogy eltörne, megpattanna, virága gyönyörűen pompázik a víz felett.

Hogy kapcsolódik ez a szimbólum az önismerethez, az érzelmi rugalmassághoz? HA jól ismerem az engem irányító értékrendet (gyökerek), és a változások (víz sodrása) hatására nem megtörök, hanem finoman együtt mozgok az áramlással, alkalmazkodva, tanulva, fejlődve, akkor képes vagyok arra, hogy a legnagyobb veszteséget, kudarcot követően újra virágozzam.

A következő önismereti tréningemen abban segítem a résztvevőket, hogy fejlesszék érzelmi rugalmasságukat.

Helyszín: a kecskeméti Eyva Ház

Részvételi hozzájárulás: 4.500 Ft, fizetés a helyszínen.

Időpont: 2019.10.19. szombat 17:00-19:30. Előzetes regisztráció e-mailben szükséges: edit.schonerne@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s