Hogyan készülj állásinterjúra? Ütős kérdésekkel!

Az állásinterjú szerintem akkor hatásos és hatékony, ha az asztal két oldalán ülő felek információcseréje: az interjúztató kérdései segítségével igyekszik felmérni, a pályázó hogyan illeszkedne a csapatba, milyen képességekkel, szaktudással, tapasztalattal rendelkezik.

Amit viszont sokan nem tartanak szem előtt: a felkészült pályázó is kérdésekkel érkezik az interjúra, hiszen ő is szeretné tudni, milyen csapatba kellene beilleszkednie, hogyan tudná tudását leghatékonyabban a vállalati célok elérése érdekében alkalmazni.

A megfelelő kérdésekre fel tudunk készülni interjú előtt. Ehhez ad segítséget s Forbes cikke https://www.forbes.com/sites/forbescoachescouncil/2019/07/03/six-questions-to-ask-in-the-interview-to-avoid-any-surprises-your-first-day-on-the-job/?utm_source=rss&utm_medium=Sendible&utm_campaign=RSS#527811d4484d, amelynek kivonatát adom közre az alábbiakban.

  1. Tegyük fel, hogy megfelelek és alkalmaznak. Mi lenne az elvárásuk a belépésemet követő első 30, 60 és 90 napomat követően? A kapott válasz segíti előre tisztázni az elvárásokat, a legfontosabb feladatokat és azt is, hogyan mérik a teljesítmény eredményességét.
  2. Hogy teljesített az elődöm ebben a pozícióban? Mi az, amit helyesen elvégzett? Mi az, amit másképp is meg lehetne valósítani? A válasz alapján fény derülhet arra, az előd mi miatt és hogyan távozott a cégtől. Ezen kívül megtudhatjuk, mi az igazán fontos ebben a munkakörben, mi az, aminek az elkerülésére figyelni kell.
  3. Mit mesélne az Önök ügyfele az Önök cégéről/csapatáról? Ez a kérdés talán kissé provokatív, de ha az őszinte érdeklődés csillan fel szemünkben, nem lesz félreérthető. A válasz biztosan informatív lesz az interjúztató részéről.
  4. Kérem, meséljen arról a közösségről, csapatról, ahová tartoznék! A válaszból felmérheted, az interjúztató hogyan vélekedik a leendő munkatársakról, mi az, amit a jellemzés során kiemel, ami számára is fontos. Képet kapsz arról, kik közé kellene beilleszkedned.

Ha szívesen készülnél ütős kérdésekkel a közelgő állásinterjúdra, keress, egyeztessünk!

Edit


Tel: 30/180 22 14.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s