Égsz vagy kiégsz?

Work-Life Balance, kiégés, fásultság, mire is figyeljünk?

Tavaly és idén nagyon sok civil szerezettől és vállalattól is kaptam felkérést a kiégést megelőző tréningemre. A résztvevőket kérdezve ami megszólította őket a jelentkezéskor az az érzés, ami a legtöbbünket már érintett: irányvesztettség, tűnő érdektelenség a munkavégzés során, belső motiváció hanyatlása, fáradtság.

Ezen a tréningen körbejárjuk, milyen tünetek formájában jelentkezhet a kiégés, fizikai, érzelmi és viselkedés szintjén. Ez az a tünetegyüttes, ami alattomosan jelenik meg az érintett életében, nehéz beazonosítani, de óriási károkat okozhat, akár depresszióba is sodorhat bennünket.

Hol tartasz a kiégésben?! (kép forrása: pintrest)

A coaching módszertana sokat segít már a beazonosításban is, hiszen az önismeretet, a tudatosságot mélyítve vértezi fel az ügyfelet a burn-outtal szemben. A tréning felépítése segít abban, hogy felismerjük a jellegzetes jelenségeket: a cinizmust, energiahiányos állapotot, alvásproblémát, egyéb testi tüneteket.

Ezt követően tanulunk mindfulness-technikát, foglalkozunk határaink kijelölésével, belső igényünkkel, ami meghatározza, mi az, amiért valóban szenvedéllyel tudunk dolgozni.

Számomra a work-life-balance nem meghatározó fogalom. Hiszem ugyanis, hogy a nekem való munkafeladat, a nekem való munkakörnyezeteben tud annyira energetizálni, hogy nem a munka és magánélet egyensúlyát kell megteremtenem, hanem azokat a tevékenységeket, kapcsolatokat kell harmonizálnom, amelyek építenek, és a kevésbé hasznosakat elengedhetem.

A tréningen optimálisan max. 14 fő vehet részt.

Időtartama igényekhez alakítva 2- 3 óra.

Kérjen árajánlatot telefonon (30/180 22 14) vagy az edit.schonerne@gmail.com címen.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s