Te is “Anyakirálynő” vagy?

2018.10.07-én délután a meghitt hangulatú Eyva házban fogadtam azokat az anyukákat, akik szívesen szakítottak időt arra, hogy csoportban beszélgessünk  szerepeinkről, bennünket elérő kimondott és ki nem mondott elvárásokról. Megható volt tapasztalni, hogy a csoport bizalmi légköre hogy nyitja ki a résztvevőket.

Az anyukák hasonló kétségekkel küzdenek:

  • “hogy osszam be az időm, hogy a gyerekekre, a férjemre, a barátokra, a szüleimre és valahol lopva, még magamra is jusson belőle”
  • “vajon elég jó anyának tartanak a gyerekeim?”
  • “lehet, hogy túl korán mentem vissza dolgozni?”

Ezernyi kérdés kavarog a kezdő és gyakorló édesanyák fejében. Ha a coaching kérdések, egy-egy feladat segítségével azonban a felszín alá tudunk jutni, új felfedezések születnek. Rádöbbenünk, hogy kiegyensúlyozott, vidám gyerkőcöket nevelünk, kiváló humorérzékkel; hogy a férjünk szemében még mindig mi vagyunk a csúcs-nők; és végül is ugyanolyan finom palacsintát sütünk, mint édesanyánk.

Szép lassan megnyugszunk, és bár teszünk néhány ígéretet magunknak annak érdekében, hogy kissé változzanak az arányok, de ráébredünk arra: anyának lenni csodálatos dolog, és ezt a gyermekeink nap mint nap meg is erősítik!

Az önismereti munkát novemberben folytatjuk!

(Fotó: a Fiam és én<3)

Anyakirálynő önismereti délután

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s